HÁZIREND

Szeretettel köszöntjük az Öreg-tó Bungalóban!

Örülünk, hogy kikapcsolódásukhoz kőházainkat választották. Szeretnénk, ha a nálunk töltött időben szép élményekkel gazdagodnának: ebben gasztronómiai kínálatunk, a környék adta számos sportlehetőség, valamint a változatos szórakoztató programok és a gyönyörű táj lehet a segítségükre. Kérjük, hogy a házirend szabályait tartsák be, hogy valamennyi vendégünk kellemesen érezhesse magát.

Kőházaink

 • Az érkezés napján 14:00 órától lehet a megrendelt szállást elfoglalni. Kérjük, a távozás napján 10:00 óráig a szállást elhagyni.
 • Takarítási igényét, kérjük, a tábla kiakasztásával jelezze. • Kérésre 3 éves korig térítésmentesen biztosítunk gyermekágyat.
 • Kávéfőzőt, rezsót, vasalót, hősugárzót, egyéb hőtermelő eszközöket a szobákban tilos használni.
 • A dohányzás a szálloda egész területén tilos! Dohányozni csak az arra kijelölt területeken lehet. A dohányzási szabályok megszegése esetén 50.000.-Ft/fő/alkalom kártérítést számítunk fel. Megértésüket köszönjük.
 • 22.00 óra után, kérjük, szíveskedjenek a televíziót lehalkítani, a többi Vendég nyugalmának biztosítása érdekében.
 • A kulcsokat, kérjük, a szállodából történő távozáskor minden esetben a recepción leadni. Elveszett kulcs pótlásáért 3.000 Ft-ot kell fizetni.
 • A helyi önkormányzat által, a tárgy évre kiszabott, idegenforgalmi adó fizetése kötelező 18 év felett, vendégéjszakánként.
 

Kutyabarát szálloda etikett

 • Kérjük a szálloda területén, a szálláshelyén kívül, kutyáját mindig tartsa pórázon.
 • Ha nem biztos benne, merre engedheti el kutyáját a szálloda környékén, kérdezze recepciós kollégáinkat, akik készséggel állnak rendelkezésére.
 • Ne hagyja kutyáját egyedül a kőházban olyan hosszú időre, ami alatt szeparációs szorongást mutathat (ugatás, ajtókaparás). Mielőtt közös vakációra indulnak, ellenőrizze, hogy kutyáját egyedül lehet-e hagyni idegen helyen.
 • Kérjük, jelezze a szálloda dolgozói felé, ha kutyája a szobában pihen.
 • Állatot az ágyra felengedni szigorúan TILOS! Amennyiben a kutyát felengedi az ágyra, extra takarítási díjat számolunk fel.
 • Amennyiben a kutyus/kisállat a szálloda bármely területén ürülékét hátrahagyja, kérjük azt feltakarítani, illetve, lehetőség szerint e tevékenységeket a szállodán kívül elvégeztetni.
 • A szállodai szobában és egyéb részlegeiben bárminemű, az állat által okozott kárért a Gazdi teljes anyagi, jogi és erkölcsi felelősséggel tartozik.
 • Kérésre kutyájának ketrecet tudunk biztosítani, felár ellenében.

Alapvető elvárások a szállodába érkező kutyákkal szemben

 • Ne legyen agresszív se emberekkel, se más kutyákkal szemben.
 • Ápoltan érkezzen a szállodába.
 • Élősködők ellen védett legyen.
 • Hatóságilag előírt, kötelező oltásokkal rendelkeznie kell, és ezt a gazdinak bizonyítani kell tudnia. Kérjük, hozza magával a kutya oltási könyvét.

Köszönjük, hogy elolvasta és tiszteletben tartja Öreg-tó Bungaló házirendjét.

Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér csapata

 

 

 

Öreg-tó Bungaló VENDÉGTÁJÉKOZTATÓ

Kedves Vendégünk!

Sok szeretettel köszöntjük Önt az Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér munkatársai nevében! Az Öreg-tó Bungalók az Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér területén belül helyezkednek el. Tájékoztatónkban szeretnénk röviden bemutatni szállodánk szolgáltatásait, valamint néhány fontos információval megkönnyíteni a kőházakban, a szállodában és környékén való tájékozódást.
Kellemes időtöltést és kikapcsolódást kívánunk!

Bemutatkozás:

Tatán, az Öreg-tótól mindössze 100 méterre, közel 2 hektáros ősfás környezetben várja Vendégeit az Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér területén belül az Öreg-tó Bungaló. A 10 db kőház, amely nappaliból + hálószobából + fürdőszobából áll, 40 fő kényelmes szállását biztosítja. A kertkapcsolatos kőházakban 2 szoba és fürdőszoba található. A maximális kikapcsolódáshoz kőházaink megnyugtató szín- és formavilága mellett szaunánk (infra- és finnszauna), nagyméretű jakuzzink, szoláriumunk és éttermi szolgáltatásaink is nagyban hozzájárulnak. A többszörösen díjnyertes Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér konferencia lehetőségeit is érdemes kipróbálni.

Az apartmanházak ideálisak családok számára, kapacitása 2 fő + 2 főig pótágyazható, így a 40 m2-es tér akár 4 fő részére is elegendő helyet biztosít.   

Az apartmanok klimatizáltak, síkképernyős SMART TV-vel, mini hűtővel felszereltek. A kétágyas szobákban 90x200cm-es lécbetétes, ill. box spring ágy, 20 cm-es matracokkal gondoskodik az éjszakai nyugodt alvásról. A szúnyogokhálóval ellátott, redőnyös kőházak egyrészt biztonságot adnak a szúnyogok és egyéb bogarak ellen, másrészt megőrzik a sok vendégünk számára kiemelt helyen lévő magánszférát.

Gasztronómia – Veranda Bistro&More

 

Veranda Bistro&More éttermünk a különleges és ízletes konyha remekműveit kínálva várja szeretettel a vendégeket. Mediterrán kerthelyisége egész évben tökéletes helyszíne lehet összejöveteleknek, rendezvényeknek, vagy családi eseményeknek. Szállodánk és éttermünk is kutyabarát, így négylábú kedvenceiket is szeretettel várjuk! A Veranda Bistro&More, valamint az Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér kiválóan alkalmas céges rendezvények, konferenciák, meetingek, esküvők vagy akár workshopok megrendezésére is. Éttermünk és hotelünk 3 termével egyszerre több rendezvény igényeit is ki tudja szolgálni.

Kedves Vendégünk!

Az Önök biztonsága érdekében szállodánkban fokozott óvintézkedések kerültek bevezetésre. Kérjük, hogy a higiéniai előírások betartásával ügyeljenek a saját és környezetükben lévők egészségére! A kőházak, a hotel és az étterem szolgáltatásaiban bekövetkező főbb változások:

 • Megelőző intézkedések bevezetése mellett a reggeli svédasztalos, a vacsora pedig tányérszerviz rendszerben kerül felszolgálásra. Magasabb létszám esetén a reggeli és a vacsora több turnusban kerül lebonyolításra.
 • Rendszeresen fertőtlenítjük a közösségi tereket és a szobákat. Fokozott figyelmet fordítunk az ajtókilincsek, TV távirányítók fertőtlenítésére. Extra takarítási vagy fertőtlenítési igény esetén Kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre.
 • Minden Vendégünk és Kollégánk részére folyamatosan biztosítunk kézfertőtlenítőt a közösségi terekben.
 • Kérjük, amennyiben betegség jeleit észleli magán, jelezze felénk!
 • Kérjük, rendszeresen használja a közösségi terekben kihelyezett kézfertőtlenítőket!
 • A szobákat és valamennyi felületet virucid hatású fertőtlenítőszerrel tisztítjuk, valamint ózongenerátorunk is segíti a szobák és vendégterek tisztítását, fertőtlenítését.

Köszönjük, hogy a fentiek betartásával segít megóvni az Ön és a környezetében lévők egészségét!

Kellemes pihenést kívánunk!

Biztonsági előírások

Kérjük, hogy biztonsága érdekében tartsa be az alábbi előírásokat:

 • A bungaló, a hotel és az étterem nem dohányzó, kérjük, hogy egyik épületben se dohányozzon.
 • Vészhelyzet esetén kérjük, hívja a Recepciót a 06-30-756-6116 vagy 06-34-487-960-as telefonszámon!
 • Tűzriadó esetén azonnal hagyja el az épületet; a menekülési útvonalat a szoba bejáratánál kifüggesztve megtalálja.
 • A kőházakat mindig tartsa zárva, távozáskor zárja be az ablakot! Óvja értékeit! Biztonságos megoldást kínál értéktárgyainak a szobaszéf használata.
 • A kőházakban hagyott értéktárgyakért, készpénzért a szálloda nem vállal felelősséget.
 • A szobák ablakain található redőnyök és szúnyoghálók függőleges irányban nyithatóak.
 • Kérjük, tartsa be a Kőházak házirendjét, melyet a szobában és honlapunkon is megtalál

Általános információk

Ajtók

A kőházak ajtajai műanyag, hő- és hangszigetelt nyílászárók.

Akadálymentesítés

A bungalók szobái, mellékhelyiségei rendelkeznek akadálymentesítéssel, amelyet mozgáskorlátozott vendégeink is igénybe tudnak venni. Éttermünk szintén megközelíthető akadálymentesen. Ágyak Valamennyi szobában német box-spring ágyak és 20 cm vastag matracok találhatóak. Valamennyi matracunk encasing matracvédővel ellátott. Az egyszemélyes ágyak 90×200 méretűek, illetve a kétszemélyes ágyak 160×200 méretűek.

Ágynemű

Amennyiben ágyneműcserére lenne szüksége, kérjük, forduljon a szállodai recepcióhoz. Az ágyneműk cseréje minimum heti egyszer történik, környezetünk védelme és hosszútávú fenntarthatóságának megőrzése céljából. Amennyiben sűrűbben lenne szüksége cserére, kérjük forduljon a szobaasszonyhoz vagy a szállodai recepcióhoz.

Adapter

Nemzetközi átalakítók és töltőállomások a recepción kérhetők.

Bankautomata

A legközelebbi bankautomata a városközpontban az Ady Endre út 25. szám alatt található, kb 3 km-re.

Cipőtisztítás

Automata cipőtisztító gépünk a recepción található. Cipőtisztitó egységcsomag a recepción kérhető.

 

Csomagszoba

Csomagmegőrző szolgáltatásunk térítésmentesen vehető igénybe, további segítségért, illetve tájékoztatásért kérjük, forduljon a recepcióhoz!

Csomagszállítás

A csomagszállítási szolgáltatás igénybevehető, ebben az esetben kérjük forduljanak a recepcióhoz!

Dohányáru

A legközelebbi dohánybolt az Ady Endre úton található, kb. 2 km-re szállodánktól.

Dohányzás

A szálloda teljes területén tilos a dohányzás, kérjük, erre a célra kizárólag a kijelölt helyeket használja, és a csikket a hamutartóban helyezze el!

Ébresztés

Amennyiben ébresztésre van szüksége, úgy kérjük, forduljon a recepcióhoz! A bungalóban található rádión is van lehetőség ébresztést beállítani.

Elutazás időpontja

A kőházakat az elutazás napján délelőtt 10:00 óráig szíveskedjenek elhagyni. Az ettől eltérő időpontban igényelt elutazás idejét, feltételeit (felárát), kérjük, előre egyeztesse a Recepciónkkal.

Érkezés időpontja

A kőházak elfoglalását az érkezés napján 14:00-tól biztosítjuk. Az ettől eltérő időpontban igényelt érkezés idejét és feltételeit (felárát) kérjük, előre egyeztesse a Recepcióval.

Esernyő

Kérjük, forduljon a recepcióhoz!

Elektromos járművek töltése

Gépjármű elektromos töltése külön díj ellenében. A használatbavételhez kérjük, forduljon a recepcióhoz.

 

Étterem

Szállodánk étterme a Veranda Bistro&More. Az étterem mediterrán kerthelyisége egész évben tökéletes helyszíne lehet összejöveteleknek, rendezvényeknek vagy családi eseményeknek.

Nyitvatartás:

Reggeli ideje szállóvendégeink részére: minden nap 07:30-10:00 óráig.

Aktuális nyitva tartásunkról érdeklődjön a recepción.

Hétfő: ZÁRVA                                               

Kedd: ZÁRVA                                                 

Szerda: 12:00-21:00                                        

Csütörtök: 12:00-21:00                                               

Péntek: 12:00-23:00                                                   

Szombat: 12:00-23:00                                                

Vasárnap: 12:00-21:00                                               

Az étterem kerthelyisége is használható az étterem nyitva tartásának idejében. További étteremmel kapcsolatos kérdéseivel kérjük, forduljanak a vendéglátásban dolgozó munkatársainkhoz vagy a www.verandatata.hu oldalon tájékozódhatnak. A Veranda Bistro&More igény szerint hideg csomagok, vegetáriánus és antiallergén ételek elkészítését is vállalja. Kérjük, ezen igényüket előre jelezzék, és a megrendelésben feltüntetni szíveskedjenek. Éttermünkben lehetőség van a’la carte fogyasztásra. Áraink forintban értendők és tartalmazzák az ÁFA-t. Lehetőség van szobahitel-fogyasztásra is szállóvendégeink részére.

Fénymásolás és szkennnelés

Fénymásolás és szkennelés a szállodai recepción érhető el minden nap 08-18 óra között, külön díj ellenében.

Fizetési módok

Fizetőeszközként elfogadunk készpénzt, bankkártyát, hitelkártyát, SZÉP-kártyát (MKB, OTP, K&H).

 

Fontos telefonszámok:

Mentő: 104

Rendőrség: 107

Tűzoltók: 105

Általános segélyhívó: 112


Babaágy

Babaágy a recepción igényelhető.

Babafelszerelés

Bili, wc szűkítő igényléséhez, kérjük, forduljon a recepcióhoz.

Helyiség gyerekeknek, játszószoba

A helyiség a Veranda Bistro&More területén található, és annak nyitvatartási ideje alatt érhető el. A játszószobában a Hotel nem biztosít felügyeletet.


Szék a fürdőszobában kérésre

Kérjük, forduljon a recepcióhoz!


Házi kedvencek

Az állatbarát Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér szeretettel várja a pihenni vágyó gazdikat és kiskedvenceiket. A szállodától mindössze 100 méterre található Öreg-tóban lehetőség van, hogy a kiskedvencek is strandolhassanak. Kérjük, hogy a kutyákat ne engedjék fel az ágyra és az ablakpárkányra. Szükség esetén kutyafekhelyet tudunk biztosítani, kérem, igény esetén forduljanak a recepcióhoz. Kérésre ketrecet is tudunk biztosítani, felár ellenében.

Hűtőszekrény

Valamennyi kőházban található hűtőszekrény. Kérjük, ne pakoljanak a hűtőszekrények tetejére semmit, és ne takarják le azokat.

Internet, Wi-Fi

A szálloda területén ingyenes Wi-Fi szolgáltatást biztosítunk a vendégeknek.

Wifi-kód: OTH_Guest             OTH_GUEST

Jelszó:     OTHGuest                OTHGUEST

 

Italkínálat

Italfogyasztásra lehetőség van a lobbyban található Lobby Bárban / Park Kávézóban. Kérem, forduljanak a recepcióhoz.

Kártérítés, felelősségvállalás

Szállodánk fenntartja magának a jogot, hogy károkozás esetén a károkozás ellenértékét a kár okozójával megtéríttesse. A szálloda nem vállal felelősséget a területen véletlenül bekövetkezett balesetekért és az őrizetlenül hagyott tárgyakért, értékekért.


Közös mosdóhelyiség

Az épület földszintjén található közösségi mellékhelyiség. Rendelkezésre áll egy akadálymentesített mellékhelyiség is mozgáskorlátozott vendégeink részére.


Menekülési útvonal

A menekülési útvonalakat bemutató térképet a kőházak belső oldalán, illetve a hotel folyosón találja.


Mosás, vegytisztítás, vasalás

Vasalót és állványt tudunk biztosítani térítésmentesen vendégeink részére, vegytisztítást szállodánk nem vállal. Egyedi mosással kapcsolatban árlistát és mosózsákot a kőházban találja.

Varrókészlet

Varrókészlet a recepción található.

Műszaki szolgáltatások

Ha a szállodában műszaki jellegű problémát tapasztal, kérjük, jelezze azt a recepciónak!


Orvos, gyógyszertár, elsősegélycsomag

Kérjük, forduljon a recepcióhoz!

Parkolás

Ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a szálloda szabadtéri parkolójában, illetve a beltéri zárt parkolóban személygépkocsik, illetve buszok részére egyaránt díjmentesen. Motorkerékpárok tárolása a zárt parkolóban díjtalan.

Párna, paplan, takaró

Amennyiben további takaróra, párnára lenne szüksége, kérjük, forduljon a recepcióhoz!

Programszervezés, kirándulások

Kérjük, forduljon a Recepcióhoz bővebb tájékoztatásért.

Reggeli

Büféreggeli 7:30-10:00 óráig. Korai elutazás esetén kérjük, hogy a reggeli hidegcsomag igényét elutazás előtti nap 18:00 óráig a Recepción jelezni szíveskedjen.

Sporteszközök

Szállodánk különböző sporteszközöket biztosít Vendégeink számára ingyenesen:

 • kerékpárkölcsönzés a recepción található árlista szerint (május 1-től szeptember 30-ig)

 

Számítástechnikai szolgáltatás

Amennyiben ilyen jellegű segítségre van szüksége, kérem, forduljon a recepcióhoz.

 

Bungaló

A kőházak mérete egyenként 40m2. A kőházakban tilos a dohányzás!

Talált tárgyak

Kérjük, érdeklődjön a recepción. Amennyiben tárgyat talál, kérjük, adja le a recepción.

Takarítás

A napi takarítást 10:00 és 14:00 óra között végezzük. Amennyiben Ön az adott napon más időpontban vagy egyáltalán nem kér takarítást, kérjük, használja az erre a célra szolgáló, külső kilincsre akasztható kártyát. Amennyiben extra takarítást kér, kérjük, forduljon a recepcióhoz!

Tanácskozás és rendezvénytermek

Termeink:

 • Konferenciaterem (kapacitás: 100 fő)
 • Platán terem (kapacitás: 20 fő)
 • Könyvtárterem (kapacitás: 40 fő)
 • Étterem (kapacitás: 120 fő)

Igény esetén technikai eszközökkel is segíteni tudjuk a rendezvény sikerét, felár ellenében (flipchart tábla, vetítővászon, internet, projektor, TV).

Taxi

Taxi rendelése esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz.

Telefon

Vendégek számára elérhető telefonhasználat a recepciónál található.
Recepció: +36 30 756 6116, mely a nap 24 órájában elérhető.
Étterem: +36 34 588 078, mely nyitvatartási időben elérhető.

Külső és belső kommunikációra alkalmas eszköz

Kérésre biztosítani tudjuk használati utasítással mobilkészülékünket. Kérem, forduljon a recepcióhoz.

Televízió

Minden apartman 101 cm LED TV-vel felszerelt. A csatornakiosztás a televízió menürendszerében található. A választékban az alap magyar nyelvű csatornák találhatóak.

Tisztálkodószerek

Kérjük, forduljon a Recepcióhoz! Igény esetén díj ellenében vásárolhat különböző tisztálkodószereket: sampon, borotvahab és borotva, fogkefe, fogkrém.

Törölköző

A bungalókban a fehér törölközők cseréje 3 naponta történik, környezetünk védelme és hosszú távú fenntarthatóságának megőrzése céljából. Amennyiben naponta törölközőcserére lenne szüksége, kérjük, forduljon a szobaasszonyhoz vagy a szállodai recepcióhoz.

Tűzvédelem

A kőházakban és a szálloda területén tűzjelző berendezések és porral oltó készülékek kerültek elhelyezésre, továbbá mindenhol füstjelző berendezés található. Tűz esetén vendégeinket szirénahang figyelmezteti. Ilyen esetben kérjük, hogy a kőház belső oldalára kifüggesztett menekülési útvonal szerint keresse meg a legközelebbi vészkijáratot, és minél előbb hagyja el a szállodát.

Wellness

Mini-wellness:

 • Szolárium: külön árlista alapján.
 • Jakuzzi: külön árlista alapján.
 • Szauna: külön árlista alapján
 • Masszázs: külön árlista alapján

A szolgáltatások időpontfoglalással történnek. További kérdés esetén forduljon Recepciós munkatársunkhoz!

WELLNESS RÉSZLEG HÁZIRENDJE

 • Kérjük, vigyázzanak a részleg berendezési tárgyaira. Aki szándékosan vagy gondatlan magatartásával kárt okoz, azzal szemben anyagi felelősségre vonást kezdeményezünk.
 • Az egészségügyi hatósági rendelkezések betartása, a megfelelő kezelések biztosítása, valamint a részlegen tartózkodók zavartalan pihenése érdekében NEM SZABAD:
 • a részlegen dohányozni, szemetelni, szeszes italt fogyasztani,
 • A MEDENCÉT ELŐFÜRDŐ, ZUHANY NÉLKÜL IGÉNYBE VENNI,
 • a medencében étkezni, vizet szennyezni, zajongani, vízbe ugrani,
 • a medencébe, szaunába törékeny tárgyat, vagy bármely balesetet, sérülést okozó eszközt bevinni,
 • a közerkölcsöt, házirendet sértő módon viselkedni, az együttélés szabályait megsérteni.
 • A vonatkozó egészségügyi rendelkezésnek megfelelően biztosítani kell a medencék vizének hatóság által előírt minőségét; a medencék, terület takarítását, tisztántartását.
 • Az üzemeltetési időt az intézmény vezetősége indokolt esetben megváltoztathatja (műszaki hiba, vízhiány, balesetveszély, stb.).
 • A változást kifüggesztett hirdetményen közölni kell a vendégekkel.
 • A szolgáltatásokat fertőző vagy bőrbetegségben szenvedők nem vehetik igénybe.
 • Ittas személy a részlegen nem tartózkodhat.
 • A részleg dolgozóinak figyelmeztetését, a HÁZIRENDBEN foglalt előírásokat kérjük betartani. Aki a rendelkezéseket nem vállalja, vagy a figyelmeztetés ellenére sem tartja be, attól a szolgáltatás megtagadható.
 • Sérülés, rosszullét esetén értesíteni kell a személyzetet illetve a recepciót. Továbbá felhívnánk a figyelmüket, hogy a részleg szolgáltatásait igénybevevők egészségének és testi épségének érdekében a medencét nem látogathatja az, aki:
 • lázas, továbbá fertőző gyomor-bélrendszeri és bőrbetegségben szenvedő,
 • akinek nyílt sebe van,
 • a görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve feltűnő vagy nagykiterjedésű – kóros elváltozással járó betegségben szenvedő,
 • az ittas, a kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személy.

Welcome to Öreg-tó Hotel and Event Center!

We are happy you picked us as your choice of accomodation. We would like to enrich your stay with unforgetable memories, gastronomical experiences, the opportunities surrounding us for sports and entertainment, and the view of the wonderful nature that Tata offers. Please make sure to follow the house rules in order to ensure the best experience for all of our Guests.

Our rooms

 • Checkin is at 2:30 pm on your day of arrival. Checkout is until 10 am on your day of departure.
 • If you require extra cleaning, please hang the card found in your room on the outside of the door handle.
 • For our Guests under 4 years old we provide a cot by request.
 • Use of heat-producing objects in the rooms, such as coffee makers, portable furnaces, irons or heaters, is strictly prohibited.
 • Smoking is prohibited on the premises of the Hotel. You may only smoke at the designated smoking area. Breach of smoking restrictions will result in a 50 000 HUF/person/occasion fine. Thank you for your understanding.
 • Please turn down the sound of your television after 10 pm in order to not disturb the other Guests. • Upon leaving the Hotel, please leave your room keys at the reception. For lost keys we charge a 3 000 HUF fine.
 • Payment of city tax is obligatory for all of our Guests over the age of 18.

Dog-friendly hotel etiquette

 • Please always keep your dog on a leash on our premises when you leave your room.
 • If you are unsure where you can let your dog off its leash on our premises, please ask the receptionists, who are more than happy to assist you.
 • Do not leave your dog unattended in your room long enough for it to show signs of separation anxiety (barking, scratching). Before traveling, please make sure you can leave your dog alone in a new environment.
 • Please let the receptionist know if your dog is alone in your room.
 • It is strictly prohibited to let your dog on the bed. Doing so will result in extra cleaning charges.
 • If your dog/pet leaves its waste anywhere on the premises, please clean it up. If it is possible, please take care of all of this outside the hotel.
 • The pet owner is fully financially responsible for any damage caused by their pet in the Hotel.
 • You can request a kennel for your dog for an additional fee.

Basic expectations for dogs in our Hotel.

 • That the dog is not aggressive against people or other dogs.
 • That it arrives clean and well groomed to the Hotel.
 • That it received its vaccinations and treatments against parasites.
 • That it has its official certificate listing the obligatory vaccinations received. Please bring the certificate with you, in case you need to prove its validity.

Thank you for reading and following the house rules of Öreg-tó Bungalo.

The Öreg-tó Hotel and Event Center staff

Öreg-tó Bungalow

Dear Guests!

In the name of our staff we warmly welcome you to Öreg-tó Hotel and Event Center! In this guide we would like to introduce you to the services of our Hotel, and give you the necessary information to help you navigate yourself in the building and its surroundings. We wish you a pleasant stay!

Introduction:

 In Tata, only 100 meters from the Öreg-tó lake, the Öreg-tó Bungalow awaits its guests in an environment of nearly 2 hectares of ancient trees within the Öreg-tó Hotel and Event Square area. The 10 stone houses, consisting of living room + bedroom + bathroom, provide comfortable accommodation for 40 people. The Bungalow connected to the garden have 2 rooms and a bathroom. The calming colors, our saunas (steam and infra red), large jakuzzi, solarium and our restaurant services all contribute to your best experience. The conference and event opportunities in our multiple award winning hotel are also worth considering. The apartment houses are ideal for families, their capacity is 2 people + 2 extra beds can be added, so the 40 m2 space provides enough space for up to 4 people.

The apartments are air-conditioned, equipped with a flat-screen SMART TV and a mini fridge. The double rooms have 90x200cm slatted inlays, or box spring bed with 20 cm mattresses ensures a peaceful night’s sleep. The shuttered bungalows with mosquito nets on the one hand provide security against mosquitoes and other bugs, and on the other hand preserve privacy, which is a priority for many of our guests.

Gastronomia – Veranda Bistro&More

 

Starting on Summer 2020, the freshly renovated Veranda Bistro&More awaits its Customers with new, exciting and exquisite dishes. Its Mediterranean Garden offers the perfect location for events and family get-togethers. Both our Bungalows and Restaurant are dog-friendly, so we warmly welcome your four-legged friends as well! Both Veranda Bistro&More and Öreg-tó Hotel and Event Center are ideal for organizing business events, conferences, meetings, workshops or even weddings.

Dear Guest!

To ensure your safety, we introduced new precautionary regulations in our Hotel. Please adhere to these rules, and let us create a clean and healthy environment! The new regulations of the Restaurant and Hotel are as follows:

 • Along with the introduction of the new health regulations, our breakfast is served in a buffet style, while our dinner is a’la carte. In case of high occupancy, breakfast and dinner are served in multiple turns.
 • The common areas and rooms are regularly sanitized. We pay special attention to sanitizing door handles and remote controls. If you require extra cleaning or sanitizing, our staff is more than happy to assist you.
 • We offer hand sanitizer to our Guests and Colleagues in the common areas.
 • Please let us know if you show any signs of illness!
 • Please use the hand sanitizers in the common areas regularly!
 • Our rooms and surfaces are cleaned with a virucide sanitizer, and we reinforce them by using an ozone-generator.

Thank you for adhering to these rules and helping us keep You and the other Guests safe and healthy! We hope you will enjoy your stay with us!

Safety regulations

To ensure your safety, please adhere to the following rules:

 • The Bungalow is non-smoking, please do not smoke in the building.
 • In case of an emergency, please call our reception at 06-30-756-6116 or 06-34-487- 960.
 • In case of a fire emergency, please leave the building immediately. The emergency escape route is found on the doors or the hotel rooms.
 • Always keep your apartment locked, and close the windows before leaving. Keep your belongings safe. The security safe in the hotel room offers a secure place for your valuables.
 • The Hotel is not responsible for the loss of cash or valuables left unattended in the Bungalows.
 • The shutters and mosquito net found on the windows open and close vertically.
 • Please adhere to the Bungalow regulations, which you can find printed in the rooms or on our web page.

General information

Doors

The doors of the bungalows are plastic, heat- and sound-insulated doors and windows.

Barrier-free rooms

The rooms and restrooms of the bungalows have barrier-free facilities, which our guests with reduced mobility can also use. Our restaurant is also accessible without barriers. Beds All rooms have German box-spring beds and 20 cm thick mattresses. All of our mattresses are equipped with an encasing mattress protector. The single beds are 90×200, and the double beds are 160×200.

Bedsheets, please let us know at the reception.

The bedsheets in the bungalows are changed at least once a week, in order to protect and sustain our environment. If you require new bedsheets more often, please notify the housekeeper or the receptionist.

Adapter

International adapters can be requested at the reception.

ATM

The closest ATM is located 3 km from the Hotel, in the city center, at 25 Ady E ndre Street.

Shoe cleaning

An automated shoe cleaner can be found at the reception. You can also request a shoe cleaning kit from the receptionist.

Luggage room

You can use our luggage room free of charge. For further information, please talk to the receptionist.

Luggage delivery

You can ask for our luggage delivery, in this case please talk to the receptionist!

Tobacco

The closest tobacco store can be found 2 km from the Hotel, on Ady Endre Street.

Smoking

Smoking is prohibited on the premises of the hotel. Please use the designated smoking area, and use the provided ashtrays.

Wake-up service

If you require a wake-up call, please let the receptionist know. You can also set an alarm on the radio found in your apartman.

Check-out time

Please leave your bungalow by 10 am on the day of departure. If you wish to depart at a later time, please talk to the receptionist about the possibilities and prices.

Check-in time

You can check in to your bungalow from 2:00 pm on the day of arrival. If you wish to occupy your room from an earlier time, please talk to the receptionist about the possibilities and prices.

Umbrella

Please request it from the receptionist.

Electric car charging station

You can charge your electric car at our Hotel. Please talk to the receptionist for prices and help with usage.

Restaurant

Our restaurant is called Veranda Bistro&More. Its mediterranean garden is the perfect location whole year round for meetings, events and family get-togethers.

Restaurant opening hours

Breakfast for our hotel Guests is served every day between 7:30 am and 10 am.

Monday: CLOSED

Tuesday: CLOSED

Wednesday: 12 – 9 pm

Thursday: 12 – 9 pm

Friday: 12 – 11 pm

Saturday: 12 – 11 pm

Sunday: 12 – 9 pm

The Restaurant’s garden is also available during opening hours. For any further inquiries about the Restaurant, please ask our restaurant employees or visit our web page at www.verandatata.hu. Veranda Bistro&More also offers to prepare cold packaged meals, and offers options for vegetarians and those with allergies as well. Please let us know beforehand if you have any special requests about your meals. Our Restaurant offers an a’la carte menu. Our prices are in Hungarian Forints and include VAT. Room charge is available for our Hotel Guests.

Photocopying and scanning

Photocopying and scanning service is available at the reception every day between 8 am and 6 pm. Please ask the receptionist for prices.

Payment methods

We accept cash, credit card and SZÉP card (MKB, OTP, K&H).

Important phone numbers

Ambulance: 104

Police department: 107

Fire department: 105

General emergency number: 112

Baby cot

You can request a baby cot at the reception.

Baby equipment

Potty or small toilet seats can be requested at the reception.

 

Children’s playroom

Our children’s playroom can be found at Veranda Restaurant, and is available during the Restaurant’s opening hours. We do not offer guardian service in this room.

Hair drier

Hair driers can be found in all hotel bungalows.

Chair for the bathroom by request

Please contact the receptionist.

Pets

As a pet-friendly resort, Öreg-tó Hotel and Event Center welcomes both pet owners and their pets on its premises. Old Lake, which is only 100 meters away from the Hotel, is an ideal place for a bath for pets as well as people. We ask you not to let your pets jump on the beds or the windowsill. You can request a dog bed at the reception, please ask the receptionist for details. You can also request a kennel for your dog, for an additional fee.

Refrigerator

All bungalows are equipped with a refrigerator. Please do not cover and do not put anything on top of the refrigerators.

Internet, wi-fi

We offer free wi-fi across the entire Hotel.

Wifi-code: OTH_Guest           OTH_GUEST

Password: OTHGuest              OTHGUEST

Drink menu

We offer drinks and refreshments at Lobby Bar / Park Café found in the Hotel lobby. Please ask the receptionist for details.

Liability policy

Our Hotel reserves the right to ask for financial compensation in case the Guest causes harm or damange to any Hotel property. The Hotel is not liable for any accidents happening on its premises, and is not responsible for any items and valuables left unattended.

Common restroom

Our common restroom is found on the ground floor. Barrier-free restroom is also available for our Guests with disabilities.

Escape route

Escape route maps are found on the aparment doors and in the hallways.

Laundry, dry-cleaning, ironing

Our Hotel provides an iron and ironing board for our Guests free of charge. We do not offer dry-cleaning service. For individual laundry service, you can find our prices and the laundry-bag in your bungalow.

Sewing kit

Ask for a sewing kit at the reception.

Technical services

If you encounter any technical difficulties in our Hotel, please contact the receptionist.

Doctor, pharmacy, first aid kit

Please ask the receptionist.

Parking

We offer free parking for cars by the Hotel building, and closed parking for cars and buses as well, free of charge. You can park your motorcycle in the closed parking, too.

Pillows, blankets

If you require extra pillows or blankets, please contact the receptionist. Event organization, excursions Please contact the receptionist for further information.

Breakfast

Our buffet breakfast is served between 8 and 10 am. In case of an early departure, please ask for a cold breakfast package at the reception no later than 6 pm the previous evening.

Sports equipment

Our hotel offers different sports equipments for our Guests, free of charge.

 • Bike rental service is available at the reception, please ask the receptionist for the price list (available from 1st May to 30th September).

I.T. services

For any I.T. related issue, please ask the receptionist for help.

 

Security safe

You can keep your valuables safe in the security safe found in your bungalow.

Bungalows

The size of our bungallow is 40 square meters. Smoking is prohibited in all hotel rooms.
Lost and found

Please contact the receptionist. If you find any lost items, please take it to the reception.

Cleaning

Our daily cleaning is done between 10 am and 2 pm. If you require cleaning at a different time or do not require it at all, please hang the card found in your room on the outside of your door handle. If you would like to request extra cleaning, please notify the receptionist.

Meetings and conference rooms

Our available meeting rooms:

 • Conference room: (capacity: 100 people)
 • Platan room: (capacity: 20 people)
 • Mirror room: (capacity: 40 people)
 • Restaurant: (capacity: 120 people

We can contribute to the success of your event with different technical equipments, for an additional fee (flipchart, canvas, internet, projector, TV).

Taxi

If you need help ordering a taxi, please ask the receptionist.

Telephone

Phone service is available for our Guests at the reception.

Reception: +36 30 756 6116, available 24 hours a day.

Restaurant: +36 34 588 078, available during opening hours.

Phone rental service

We can provide our Guests with a mobile phone along with an instructions manual. Please contact the receptionist for details.

Television

All rooms are equipped with a 101 cm LED TV. You can find the channel list in the TV menu. We provide the most popular Hungarian channels.

Toiletries

Please ask the receptionist for details. Shampoo, shaving foam, razor, toothbrush and toothpaste are available for purchase at the reception.

Towels

We change the white towels in the apartments every 3 days, in order to protect and sustain our environment. If you require a daily change of towels, please notify the housekeeper or the receptionist.

Fire protection

Each floor in our Hotel is equipped with smoke detectors and fire extinguishers, and each room is equipped with a smoke detector as well. In case of a fire, a loud wailing sound can be heard. In this case we ask you to locate the nearest exit using the map attached to the inside of your aparment’s door, and leave the building immediately.

Wellness

Mini-wellness:

 • Solarium: please ask for our prices.
 • Jakuzzi: please ask for our prices.
 • Sauna: please ask for our prices
 • Massage: please ask for our prices.

Our services require advance booking. For any further questions, please contact our reception.

WELLNESS DEPARTMENT RULES

 • Please be mindful of the equipment found in the wellness department. Our guests are fully financially liable for any intentional or unintentional damage they cause.
 • In order to uphold health standard laws, to offer high quality treatments, and to ensure the peace of our guests, it is STRICTLY PROHIBITED TO:
 • smoke, litter, or consume alcohol in the department,
 • use the pool without showering first,
 • eat food in the pool, contaminate the water, be loud, jump into the water,
 • enter the pool or the sauna with fragile or otherwise hazardous items,
 • act in a way that is considered immoral or breaks our house rules.
 • According to health standard laws, the department management must ensure the continuous good quality of the pool water, and the cleanliness of the pool and its surrounding area.
 • The management reserves the right to change business hours if necessary (i.e. due to technical issues, low water levels, known hazards).
 • Visitors will be notified of these changes on our noticeboard.
 • Guests suffering from contagious illnesses or any skin related infections are prohibited from using our services.
 • Intoxicated guests are forbidden to enter the department.
 • Please respect the house rules and any warnings the department workers may give you. Failing to follow rules and warnings will result in you being denied service.
 • In case of injury or sickness, notify the department workers or the receptionist immediately. Furthermore, in order to avoid sickness or injuries, guests are prohibited to use the pool if they:
 • have a fever, or suffer from infectious gastrointestinal or skin conditions,
 • have an open wound,
 • suffer from ailments that result in cramps, fainting, or altered skin conditions on large, visible areas of the body,
 • are intoxicated by alcohol or medicine, or under the influence of drugs.
HU